Vi digitaliserer Vigelands tegninger!

I Vigeland-museets magasin oppbevares rundt 12 000 tegninger av Gustav Vigeland. I 2014 startet arbeidet med å digitalisere disse arbeidene. Tegningene vil bli avfotografert, og deretter senere publisert i vår web-baserte kunstverkdatabase (eMuseum). Samlingen består blant annet av Vigelands tidligste tegninger i nyklassisistisk stil, skisser til kjente skulpturer, portretter og monumenter, samt en rekke mann/kvinne-motiver.

Tegningene gir uttrykk for Vigelands rike fantasi og temperament, og er uten tvil en viktig del av vår felles kulturarv. Dessverre blir de originale tegningene sjelden vist for publikum. Arbeider på papir er ømfintlige for lys, og det er forbundet med risiko å stille ut materialet.

Digitaliseringen av disse arbeidene betyr blant annet at du snart kan utforske Vigelands tegninger
 gjennom vår kunstverkdatabase. I mellomtiden kan du se noen smakebiter i bildekarusellen til høyre.

Takk til Stiftelsen UNI og Kulturrådet for støtte til prosjektet.