Store deler av Vigeland-museets samling publiseres nå på nett. Dette gjøres gjennom eMuseum, en webvisning som henter informasjon fra kunstverkdatabasen The Museum System (TMS). TMS er et digitalt internasjonalt verktøy for registrering av museumsgjenstander.

Ved lanseringen 23. juni 2015 er 7050 av Gustav Vigelands arbeider tilgjengelige, hvorav 800 skulpturer, 1250 tegninger og 5000 fotografier. eMuseum vil oppdateres løpende ettersom kunstverk legges inn i databasen.

I tillegg til deler av Vigeland-museets samling lanseres også Kulturetatens samling av utendørs kunstverk i Oslo, i alt 400 verk.

Parallelt med registreringen i databasen arbeider museet med å digitalisere Vigelands 12000 tegninger. Etter hvert som tegningene blir digitalisert vil de fortløpende publiseres i eMuseum. Dette arbeidet er støttet av Stiftelsen UNI og Kulturrådet.

Søk i Vigeland-museets samling her