IK Vigeland 0032

Piknik i Parken foregår i idylliske omgivelser i og utenfor Vigeland-museet. I løpet av festivalhelgen tilbys det gratisomvisninger for gjester med festivalpass på følgende tidspunkter:

Lørdag kl. 12.30: Omvisning i Vigelands leilighet

Leiligheten, som åpnes noen få ganger i året, er bevart med det originale interiøret fra 1920-tallet. Her kan du blant annet oppleve Vigelands design i smijern og tekstil. Kunstneren bodde i leiligheten fra 1924 til sin død i 1943. Billetter deles ut i resepsjonen fra kl. 12. Maks 15 personer. Oppmøte i resepsjonen. Kun for gjester med festivalpass.

Lørdag kl. 13.00: Omvisning i Vigeland-museets samling

Vigeland-museets samling er et resultat av en unik kontrakt mellom Gustav Vigeland og Oslo kommune. Byen skulle få alt billedhuggeren hadde skapt, og kom til å skape, mot at kommunen bygde et atelier som senere skulle tjene som museum for Vigelands kunst. I museet kan du følge kunstnerens utvikling fra 1890-årenes slanke og detaljerte figurstil til det tyngre og mer klassisk balanserte uttrykket vi kjenner fra Vigelandsparken. Blant annet vises gipsoriginalene til Fontenen og Monolitten. Oppmøte i resepsjonen. Kun for gjester med festivalpass.

Søndag kl. 13.00: Kunstneromvisning med Håkon Anton Fagerås

Vigeland-museets sommerutstilling presenterer arbeider av Håkon Anton Fagerås (f. 1975). I sin generasjon er han en av svært få som arbeider med figurativ skulptur. Likevel representerer Fagerås et brudd med tradisjonen. Skulpturene viser ikke opphøyde guder og heltinner, men vanlige mennesker fanget i dagligdagse situasjoner. Kunstneren selv holder omvisningen. Oppmøte i resepsjonen. Gjester med festivalpass: Gratis. Andre besøkende: Omvisningen er inkludert i inngangsbillett 60,-/30,-.