omslag

Velkommen til katalogslipp for Charlotte Thiis-Evensens utstilling Gre hårtirsdag 22. november kl. 18-20.

Denne kvelden viser vi også tre kortfilmer av Thiis-Evensen:

Sannhetens øyeblikk
(2004)
Astri har hatt langt hår med korketrekkere i 50 år. Etter at moren døde bestemmer hun seg for å klippe dem av. Kortfilmen stiller spørsmål ved individets frihet til å velge seg bort fra sin egen fortid og sin egen familie.
8min

En mor. En datter (2013)
Thiis-Evensen har filmet datteren sin som står bak henne og grer håret. Bevegelsen er svært langsom og kan virke ubehagelig, nærmest voldelig. Videoverket stiller spørsmål ved hvem som egentlig har makten i situasjonen og handler om hvor vanskelig denne typen relasjon kan være.
10 sek

Uten tittel (2013)
Videoarbeidet viser tvilen tre somaliske jenter opplever omkring valget om hvorvidt de skal bruke hijab eller ikke. Selve valget visualiseres gjennom opptak av at de tre jentene tar av/på seg en hijab. Opptaket er gjort med et såkalt high-speedkamera og avspilt i forsinket hastighet, slik at minimale detaljer i handlingen trer tydelig frem og prosessen antar abstrakte kvaliteter. Arbeidet tematiserer både det konkrete valget omkring hijab for jentene og samtidig spørsmålet om individuell frihet i videre forstand, som i møte med ulike sett med forventninger.

Forfriskninger blir servert.