I forbindelse med Vigelandjubileet 2019 utlyser Vigeland-museet inntil to skrivestipender à 20.000,- kroner. Formålet er å stimulere til økt forskning og ny publisering på Gustav Vigelands (1869-1943) kunst. Vigeland-museet oppfordrer stipendsøker til å utforske nye teoretiske, metodiske, og/eller historiske tilnærminger til Vigelands kunst. Prosjektet kan gjerne være tverrfaglig. Stipendets hovedmålgruppe er forskere og skribenter innen kunsthistorie, estetikk, idehistorie, filosofi e.l. Det er et krav av arbeidet skal resultere i en artikkel, som kan publiseres.

Kriterier
Søker skal ikke være vitenskapelig/faglig ansatt ved Vigeland-museet.
Søker skal minimum inneha mastergrad eller tilsvarende fra universitet eller høgskole.

Søknad
Søknad skal inneholde følgende elementer, og bare disse:

• Prosjektskisse som presenterer tekstens tema, og en tydelig fremstilling av arbeidets problemstilling(er)
  • Kort henvisning til relevant litteratur
  • Evt. oversikt over annen støtte (stipend eller lignende)
  • Tidligere tekster kan gjerne legges ved

Søknadsfrist: 1. februar 2018. Sendes til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Aktuelle søkere vil bli kontaktet innen 1. mars 2018

Arbeidet skal være levert innen 1. mars 2019

Halvparten av midlene vil utbetales når stipendmottager(e) har signert kontrakt med Vigeland-museet. Resten utbetales etter ferdigstilt og levert arbeid.

Har du spørsmål? Send e-post til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. eller ring 23493704