Velkommen til katalogslipp og artist talk

Michael Johansson. Familiar Abstractions

Onsdag 10. april kl. 19-21. Artist talk begynner kl. 19.30.

Forfriskninger. Slippris katalog kr. 50,-

I forbindelse med Michael Johanssons separatutstilling Familiar Abstractions arrangerer Vigeland-museet katalogslipp og artist talk med Michael Johansson og museumsleder Jarle Strømodden.

Katalogen dokumenterer prosessen fra Michael Johanssons atelier og frem til den endelige utstillingen i museet. I tillegg inneholder katalogen tekster med to ulike innfallsvinkler til Johanssons arbeider. Jörgen Svensson, kunstner og kurator ved Värmland Konstmuseum, har skrevet en tekst med personlig vinkling. Han skriver blant annet om sin tid som professor ved Kunstakademiet i Trondheim hvor han ble kjent med Johansson som studerte samme sted. Jarle Strømodden, museumsleder ved Vigeland-museet, undersøker Johanssons kunstnerskap i et kunsthistorisk perspektiv, og trekker blant annet paralleller til kunstnere som Rachel Whiteread, Jessica Stockholder og Tony Cragg.

Katalogen er utgitt med støtte fra Stiftelsen Fritt Ord og Kulturrådet.

alt    alt