31. mai - 17. september 2017

Norsk Skulpturbiennale 2017 er den niende i rekken, og arrangeres i år for syvende gang i Vigeland-museet i samarbeid med Norsk billedhoggerforening (NBF). Kurator for årets biennale er Steffen Håndlykken. Med utgangspunkt i 440 innsendte søknader har han valgt ut 30 prosjekter som skal vises i Vigeland-museet, det offentlige rom, og i lokalene til NBF i Hekkveien. De utvalgte bidragene befinner seg alle innenfor det tredimensjonale feltet, men representerer likevel et mangfold av uttrykksformer.

Deltagende kunstnere:

Petter Ballo, Ragna Bley, Ronny Faber Dahl, Tora Dalseng, Anna Daniell, Marthe Ramm Fortun, Ingrid Furre, Pedro Gomez-Egaña, Ane Graff, Sverre Gullesen, Sandra Mujinga, Morten Norbye Halvorsen, Anders Holen, Ann Cathrin November Høibo & Linn Pedersen, Marte Johnslien, Stian Eide Kluge, Jon Eirik Kopperud, Daisuke Kosugi, Anne Guro Larsmon, Hanne Lippard, Inger Wold Lund, Carl Mannov, Magnus Pettersen, Eirik Senje, Camilla Steinum, Eirik Sæther, Vikram Uchida-Khanna & Anders Smebye, Snorre Ytterstad, Marianne Zamecznik & Gernot Wieland, Andreas Öhman og Ingrid Eggen.