7. september - 28. oktober 2007

Utstillingen Gjensyn og fremtiden presenterte verk som var både interessante og vesentlige innenfor det tredimensjonale feltet. Arbeidene representerte ulike kunstneriske uttrykkformer og strategier, og forholdt seg til sin tradisjon i form av kommentar eller videreføring. Felles for arbeidene var at de besatt to vesentlige aspekter ved kunst: de var både visuelle og intellektuelle.

Som Oslos skulpturmuseum ønsker Vigeland-museet å presentere et bredt spekter av tredimensjonal kunst - historisk og fra samtiden. Mer konkret betyr dette både tradisjonell figurativ skulptur, installasjon, tekstil, kunsthåndverk og videobasert kunst.

Følgende kunstnere ble representert:
Elmgreen & Dragset (DK/N), Matias Faldbakken (N), Antony Gormley (UK), Jan Groth (N), Kristjan Gudmundsson (IS), Abigail Lane (UK), Jeremy Millar/Graham Gussin (UK), Trine Lise Nedreaas (N), Julian Opie (UK) og Tone Vigeland (N).