5. september 2008

Installasjonen er nr. 16 i en rekke stedsspesifikke ”live photo” verk av Crispin Gurholt, tidligere blant annet utført i Galleri 7011 i Trondheim, Galleri K og Torpedo bokandel i Oslo.

I sine stedsspesifikke installasjoner iscenesetter Gurholt levende modeller i noe som kan kalles live-tablåer (tableaux vivants), eller levende fotografier. Modellene regisseres, styles og sminkes etter tema, og står deretter frosset i et såkalt fotografisk øyeblikk i en begrenset periode, vanligvis to timer, kun med korte pauser. Installasjonene blir underveis dokumentert gjennom foto og video. Gurholts ’live photo’ befinner seg således i skjæringspunktet mellom installasjon, performance, foto og video.

Tema for installasjonen i Vigeland-museet er et photo-shoot med aktmodeller. I rommet vil vi se en mannlig fotograf med en ung gutt som assistent, en kvinnelig stylist og to kvinnelige aktmodeller. Rommet vil være dekorert som en vanlig photo-shoot på location.

Installasjonen finner sted i sal 5 i Vigeland-museet hvor gipsoriginaler av Henrik Wergeland, Camilla Collett og Richard Nordraak står, sammen med bl.a. modeller av monumentet over Niels Henrik Abel. Prosjektet knytter seg ikke direkte opp til Vigeland, men i verket ligger det henvisninger til både kunstneren og bygningen, samt andre kunsthistoriske referanser.

Prosjektet er støttet av Norsk kulturråd.

Se her for mer informasjon om Crispin Gurholt