17. november 2006 - 18. februar2007

Barbara Czapran og Inge van der Drift tar grep om Vigeland-museet når de presenterer resultatet av sitt seneste kunstneriske samarbeid: Construction Site . I sine arbeider tar de utgangspunkt i museet som byggverk og utfordrer friskt og frimodig vår etablerte oppfatning av dets massive og monumentale karakter. Vi ser det gjennom en annen type virkelighet: Deres installasjoner og skulpturer er nitidig konstruert av makulert papir, brente fyrstikker, papp og plastlim. Disse arbeidene står i sterk kontrast til Vigelands skulpturer, og fokus blir rettet mot verdien og kraften i det skjøre og det forgjengelige.

Kunstnerne Inge van der Drift og Barbara Czapran, med bakgrunn fra henholdsvis Nederland og Polen, har begge sitt kunstneriske virke i Norge. Ved siden av sine separate virksomheter har de også ved tidligere anledninger samarbeidet. I 2003 viste Oslo kunstforening deres felles gulvrelaterte installasjon bestående av fyrstikker og lim. Utstillingen i Vigeland-museet er en videreføring av dette prosjektet.