5. mars - 16. mai 2010

Det er en klar og tydelig karakter i Stein Koksviks arbeider, enten det handler om tegninger, installasjoner eller skulpturer.

Med "klar og tydelig" så menes det de gjenkjennelige og hans ofte foretrukne elementer som plexiglass, lyspærer, lysstoffrør, ledninger, bjelker, treplater og lerretsduk.

Når Koksvik velger å bruke ordet Dobbeltrom i verktitler, så kan man mistenke ham for å vinne tid, for ikke å si rom. Det er enkelt sagt en dobbelhet i arbeidene hans ved at de veksler mellom en slags idyll og total kollaps. Han anvender en kjent strategi ved å spille på det uavklarte, det som beveger seg mellom heimlich og un-heimlich, det kjente og det ukjente.

Installasjonene og skulpturene har et preg av noe kaotisk, og det er betrakteren som blir kaospiloten, den som må - eller skal - bringe inn en orden. Tegningene på sin side uttrykker ikke det umiddelbart kaotiske, men snarere kan man snakke om en uorden eller en skjørhet som er i nærheten av å briste.

I forbindelse med utstillingen er det utarbeidet en illustrert katalog (150 s.) med tekster skrevet av Jarle Strømodden (museumsleder, Vigeland-museet) og Åsmund Thorkildsen (museumsleder, Drammen museum). Katalogen koster kr. 100,- Kontakt museumsbutikken: shop.vigeland ‹at› shop.museum.no

Presseinfo her (klikk)