14. april - 9. mai 2010

Den norske kunstneren Olav Orud og hans bidrag Mann og bauta har vunnet konkurransen om å utforme minnesmerke over H.M. Kong Olav V ved Rådhuset i Oslo. Hans utkast og de nærmere 50 andre bidragene utstilles i Vigeland-museets foredragssal i 2. etg i perioden 14. april - 9. mai.

Juryen legger til grunn at utkastet presenterer H.M. Kong Olav V med honnør og verdighet, at utkastet uttrykker god personkarakteristikk og viser skulpturelle
kvaliteter utover ren portrettlikhet. Juryen mener dessuten at utkastet uttrykker nærhet, men samtidig kongelig distanse. «Vinnerbidraget fremstiller Kong Olav med honnør og verdighet, » sier ordfører Fabian Stang.

I underkant av 50 kunstnere leverte bidrag i konkurransen. Kunstnerne Tore Bjørn Skjølsvik, med bidraget Kongens nærvær, og Kristian Blystad, med Ved sin sokkel, honoreres spesielt for sin innsats i konkurransen. «Vi er glade for å se at så mange har levert utkast til konkurransen. Vi tar det som et tegn på at Kong Olav var en folkekjær konge som var elsket av folket, » sier ordfører Fabian Stang.

Pressemelding fra Rådhuset

CV Olav Orud