26. august - 9. oktober 2011

Vigeland-museet har gleden av å presentere
Lotte Konow Lunds separatutstilling:

Det kaster ingen skygge og det har ingen farge, allikevel er det så synlig

Utstillingsåpning torsdag 25. august kl 19-21

Informasjon for presse her.

I forbindelse med utstillingen viser Jennie Bringaker en performance i tre deler: Portretter og monumenter; stein og døde menn. Første del vil vises under åpningen 25. august. Les mer om performancen her.

Utstillingen består av nye arbeider av Konow Lund.

The farewell party for Gerhard Richter (2008-2011) er en serie tegninger som vises i en rekke på 11 meter (hver tegning er 70 x 100 cm). Tegningene beskriver den verdenskjente tyske maleren Gerhard Richters avskjedsfest ved Akademiet i Düsseldorf i 1997, der Konow Lund tilfeldigvis var tilstede sammen med sine medstudenter fra Kunstakademiet i Oslo.

Arbeidet It takes a believer to see the Glory (2011) er en krysning mellom tegning og skulptur i aluminium som måler 620 x 320 cm. Dette store veggarbeidet, som Konow Lund selv omtaler som tegning, skifter karakter fra avstand til nærhet, fra lys til metall, fra edelt materiale til aluminium.

Det kaster ingen skygge og det har ingen farge, allikevel er det så synlig (2011) er et dobbelt videoarbeid vist på to skjermer. Skjermene viser det samme bildet, av et ellipseformet bord. Mens den ene filmen viser bordet i solnedgang, viser skjermen ved siden av det samme bordet i soloppgang. Bordet beveger seg til og fra det konkrete og funksjonelle til en malerisk form eller et symbol i mørket. Tittelen refererer ikke til hva som vises i videobildene, men til definisjonen på kontrast som i et synsfelt.

Arbeidet Forslag til monument over Fritz Moen (2011) består av et stativ (320 cm x 270 cm). Over stativet henger det et bilde der Fritz Moen rekonstruerer et av drapene på de to kvinnene han ble dømt for å ta livet av, men som han senere ble frikjent for. Fritz Moen-saken er Norges mest kjente justismord.

Kvinnen som definerer skulpturene (2011) er en modell/videoinstallasjon. I en modell av et utstillingsrom (155 cm x 160 cm) med hvite vegger og grått gulv vises skulpturer i en arkaisk obeliskform i gips. Blant disse er det plassert to projeksjonsflater med en kvinnelig aktmodell. Kvinnen viser klassiske stående og sittende aktpositurer.

Parallelt med utstillingen i Vigeland-museet stiller Lotte Konow Lund ut i Kunstnerforbundet 11. august – 11. september med utstillingen Konow Lund Samlingen. Denne utstillingen består av over 100 tegnede kopier av norsk kunst som danner grunnlaget for hennes personlige kunstsamling. Utstillingen i Kunstnerforbundet er kuratert av Tone Hansen. Utstillingsarkitekturen er ved arkitekt Hedda Leivestad.