23. november 2012 - 10. februar 2013

Velkommen til FINISSAGE søndag 10. februar kl. 13-15.
Mer informasjon om arrangementet finner du her.

Vinterens utstillinger i Vigeland-museet er viet de tre anerkjente norske kunstnerne Ane Graff (f. 1974), Camilla Løw (f. 1976) og Sten Are Sandbeck (f. 1969).

Ane Graff arbeider med å undersøke materiens natur og det materielle som omgir oss. Hennes produksjon bearbeider filosofiske og naturvitenskapelige problemstillinger gjennom visuelle innfallsvinkler. Hun er spesielt opptatt av prosesser i naturen som medfører endring og nedbrytning. I utstillingen på Vigeland-museet presenterer Graff arbeider som reflekterer rundt sykdom og forfall, og som også tar for seg et menneskelig aspekt. I serien 'You Are My Marble' vises håndtrykkede og malte tekstiler hvor de opprinnelige sporene av nedbrytning i tekstilen viskes ut av selve produksjonsprosessen.

Camilla Løw arbeider med geometriske skulpturer og former med klare referanser til konstruktivismen og 1960-tallets minimalisme. Skulpturene bygges opp av prefabrikerte materialer, og de foretrukne materialene er betong, tre, metall og pleksiglass. Hennes konstruksjoner av kuber eller klosser er i utgangspunktet enkle. Denne enkelheten er, for oss betraktere, basisen for en inkluderende kompleksitet. Til utstillingen i Vigeland-museet har Løw støpt betongheller som spesifikt forholder seg til rommet hun disponerer, gjennom farger, mønster og form.

Sten Are Sandbeck arbeider både med maleri og skulptur, og ofte kombinerer han de to mediene i maleriske skulpturer. Sandbeck knytter seg nærmere til tidlig-modernismens maleri og kombinerer ekspresjonismens heftige farger med både kubismens fascinasjon for afrikanske masker og surrealismens jakt i det underbevisste. Til utstillingen i Vigeland-museet har han laget et ensemble av figurer som hver for seg spiller en rolle i en satirisk oppsetning.  En utstillingsåpning i kunstverdenen blir her fremstilt som et grotesk uttrykk for våre fortrengte drifter – og i metaforisk forstand: Åpningen av helvetes porter.

Velkommen til utstillingsåpning torsdag 22. november kl. 19-21.