8. mars – 12. mai 2013

Michael Johansson (1975) har etablert seg med et distinkt uttrykk innenfor det tredimensjonale kunstfeltet. Formmessig har han klare referanser til konseptualismen og amerikansk minimalisme. Johanssons arbeider er også høyst referensielle, både kulturelt og kunstnerisk ved sin bruk av innsamlede objekter. Han skaper arbeider som er sterkt visuelle, både hva gjelder form og fargebruk. Johansson har utført en rekke offentlige utsmykningsarbeider.

Separatutstillingen Familiar Abstractions i Vigeland-museet er Johanssons første museumsutstilling i Norge. Frittstående skulpturer og stedsspesifikke arbeider vil fylle fire av museets saler, samt uteareal foran museet. Et av de stedsspesifikke arbeidene vil bli et monumentalt ”infill” arbeid når han fyller tomrommet mellom sal 7 og sal 8 (Fontenesalen) fra gulv til tak med objekter han har funnet i Vigeland-museet.

I forbindelse med utstillingen vil det bli laget en utstillingskatalog som dokumenterer tilblivelsesprosessen og den ferdige utstillingen i Vigeland-museet, med tekster av museumsleder Jarle Strømodden og kunstner og kurator ved Värmland Konstmuseum, Jörgen Svensson.

Se time-lapse video fra monteringen av Tetris - Vigeland-museet

Kurator: Trine Otte Bak Nielsen.
For mer informasjon om Michael Johanssons arbeider, se kunstnerens hjemmeside.