13. september - 10. november 2013

"Den syvende norske skulpturbiennalen er den største - og beste - noensinne"
Lotte Sandberg, anmeldelse i Aftenposten, 16. september 2013.

"Deres [verkenes] iscenesettelse i museets lokaler, samspill med Gustav Vigelands skulpturer og med omgivelsene rundt museet, gir inntrykk av et velregissert stykke"
Patricia Tveter, anmeldelse i Kunstforum, 24. september 2013.

Annen omtale:
Skulpturenes tale, anmeldelse i Dagsavisen, 4. oktober 2013.
Den andres indre som som vårt speil, Klassekampen, 18. september 2013.
En biennale for det mindre, Billedkunst 6, 2013.

Utstillingen har fått tittelen Over bekken etter vann. Ordtaket "Å gå over bekken etter vann" referer til en handling som er meningsløs, overkomplisert eller unødvendig - men når ble den korteste og enkleste veien den mest interessante?

Norsk Skulpturbiennale 2013 er den syvende i rekken, og arrangeres i år for femte gang i Vigeland-museet i samarbeid med Norsk billedhoggerforening. Årets Skulpturbiennale blir den mest omfattende i Norge noensinne: 38 involverte kunstnere deltar med til sammen 36 forskjellige prosjekter! De utvalgte bidragene befinner seg alle innenfor det tredimensjonale feltet, men representerer likevel et mangfold av uttrykksformer. Utstillingen inkluderer også utendørsprosjekter foran Vigeland-museet og i Vigelandsparken.

Deltagende kunstnere: Tonje Bartnes Andersson, Christine Aspelund, Roddy Bell, Marianne Broch, Sara Christensen & True Solvang Vevatne, Anna Daniell, Hanne Friis, Kristin Wexelsen Goksøyr, Sverre Hoel, Mattias Härenstam, Sveinn Fannar Jóhannsson, Anders Kjellesvik, Ignas Krunglevicius, Kristina Kvalvik, Jennie Hagevik Bringaker, Dirkjan van der Linde, Anders Sletvold Moe, Joar Nango, Maja Nilsen, Aurora Passero, Samuel Olou, Pfelder, Shwan Dler Qaradaki, Tore Reisch, Marit Roland, Sten Are Sandbeck, Stefan Schröder, Kjetil Skøien, Helene Sommer, Karianne Stensland, Randi Strand, Nina Torp, Pål Vigeland, Petrine Lillevold Vinje, Hedvig Winge, Erfjord & Wolff.

Kurator: Helga-Marie Nordby.

Utstillingen er støttet av Kulturrådet.

For pressebilder og pressemelding, trykk her.
____________________________________________________________