22. mars - 18. mai 2014

Anders Sletvold Moes Passage for Reflection i Vigeland-museet  er en stedsspesifikk monumentalskulptur som inviterer betrakteren inn. Skulpturen består av to bemalte flater som danner en passasje man kan bevege seg gjennom. Skulpturen er plassert slik at dagslyset fra vindu og overlysvindu skaper refleksjoner og lysspill i flatene. Utstillingens tittel spiller på den flertydige betydningen av refleksjon, det vil si både som speiling og tenkning.

Sletvold Moe var i fjor aktuell under Norsk skulpturbiennale med bidraget Untitled (Reversed Reflection). Med både sin utforming og plassering gikk verket i direkte dialog med Gustav Vigelands skulptur Triangelet. Untitled (Reversed Reflection) forestilte en sokkel snudd på hodet, og fremstod som en omvendt speiling av Vigelands verk. Man kunne tenke seg at den egentlige skulpturen lå begravd under bakken, som et slags skjult monument.

I år stiller Sletvold Moe blant annet også ut ved C4RD Centre for Recent Drawing i London og Varberg Konsthall. Les mer om prosjektene her
I tillegg til flere separat- og gruppeutstillinger i både inn- og utland står kunstneren bak en rekke offentlige utsmykninger, blant annet ved Norges Handelshøgskole i Bergen, Lindeberg skole i Oslo og Rissne torg i Sundbyberg (SE).

Anders Sletvold Moe er født 1978 i Steinkjer. Utdannet ved Kunstskolen i Rogaland (1999-2001) og Konsthögskolan i Malmö (2001-2006).