30. september 2016 - 22. januar 2017

I forbindelse med Tegnerforbundets biennale presenteres det i denne utstillingen arbeider av Bjørn Bjarre (f. 1966) og Gustav Vigeland. Bjarre og Vigeland er to svært ulike kunstnere som ikke nødvendigvis skal sees opp mot hverandre, men som her begge presenteres med tegninger og skisser knyttet til idéer rundt skulptur. I utstillingen vises både nye og eldre tegninger av Bjarre, blant annet fra prosjektene Abstrakt Følelse (1996 - 2008) og Solaris (2010 - ). Bjarre startet med å lage tegneserier i 1986, før han etterhvert utviklet en serie skulpturer i det anti-monumentale materialet plastelina. Det animerte, primitive og surrealistiske kjennetegner hans arbeid med moderne kroppsfragmenter og utopiske landskap.Utstillingen blir en retrospektiv som viser Bjarres skisseproduksjon fra ca. 1986 til i dag.

I Vigeland-museets samling finnes rundt 12 000 tegninger som trolig ikke var ment for offentligheten. Tegningene viser billedhuggeren fra en mer eksperimenterende og leken side enn de ferdige skulpturene, og de er som oftest utført med tanke på fremtidige skulpturer. Det er som om Vigeland i enhver situasjon tenkte at ”dette kan bli kunst”. I utstillingen får vi se et utvalg gjort av kurator for Tegnebiennalen, Elise Storsveen. Utvalget viser bredden i Vigelands tegninger, fra de dynamiske erotiske skissene til de mer skjematiske arbeidstegningene for blant annet smijernsportene i Vigelandsparken.

Les mer om Tegnebiennalen her.

Arrangementsprogram:

10.01.17