Eng

museet

Vigelands skrivebord

Vigelands kunstnerhjem

I 1924 flyttet Gustav Vigeland sammen med sin kone Ingerid inn i den nye boligen på Frogner. Leiligheten i atelierets tredje etasje er nesten 300 kvadratmeter stor og har to stuer, spisestue, soverom, bibliotek og kjøkken. I tillegg finnes et urnerom, hvor Vigelands urne står plassert. Rommene er harmoniske og nøye gjennomtenkt, og bevart med det originale interiøret fra 1920-årene. Hjørnestuen er for mange høydepunktet med sitt fargerike interiør, og rike utsmykning av Vigelands design.

Før innflyttingen viste Vigeland liten interesse for interiør. På Frogner derimot, engasjerte han seg for å gi leiligheten et personlig preg. I løpet av noen år utførte han rundt femti pasteller til leilighetens mange vegger og for stuene designet han tepper, puter, duker, lysestaker og lamper. Smijernsarbeidene ble tegnet av Vigeland, men smidd på en kunstsmie i Oslo. Det meste av de mindre tekstilene, som puter og duker, er vevd eller brodert av Ingerid Vigeland.

Leiligheten er utformet som et gesamtkunstwerk, der helheten spiller en stor rolle. Hjemmet som kunstverk var en tankegang som preget utformingen av Vigelands leilighet. Alle elementer spiller på, og henger sammen med, hverandre.

Praktisk informasjon

Det er kun plass til 15 personer i leiligheten om gangen, og hver omvisning tar således maksimalt 15 personer. Dette er på grunn av konserverings- og sikkerhetshensyn. Billetter til omvisninger kan bestilles via TicketCo.

Eventuelle usolgte billetter fra TicketCo kan kjøpes i resepsjonen på Vigeland-museet samme dag. Billettsalg refunderes ikke.

Billetten gir i tillegg inngang i museets basisutstilling.

Offentlige omvisninger i leiligheten vinter/vår 2020 (bestilling via TicketCo)
28. januar kl. 15.00. Utsolgt.
11. februar kl. 15.00.
18. februar kl. 15.00.
3. mars kl. 15.00.

Du kan også bestille private omvisninger i museet og leiligheten.