Eng

museet

Ingerid. After Gustav Vigelands wife. By Kristiania Design

Nye designputer inspirert av Vigeland

Gustav Vigeland er Norges største billedhugger gjennom tidene. Få vet at han også designet kunsthåndverk. I forbindelse med 150-årsjubileet for Vigelands fødsel har Kristiania Design og Vigeland-museet samarbeidet om å å lage fire puter basert på kunstnerens putemønstre.

I Vigelands godt bevarte leilighet i Vigeland-museet finnes fargerike puter, duker og tepper designet av kunstneren selv. Som oftest var det hans kone Ingerid som vevde eller broderte. Tekstilkunstner Kristina D. Aas har i år latt seg inspirere av Vigeland og presenterer i de fire putene sin egen tolkning av kunstnerens mønstre. Produktene er vevd ved det tradisjonsrike veveriet Innvik AS (etablert 1890), gjennom deres eksklusive jacquardvev, og er laget i 100 prosent ull.

Produktene selges i vår museumsbutikk, på Kafé Vigeland i Vigelandsparken og kristianiadesign.no

Erindringer / Memories by Kristiania Design Breime - after Gustav Vigelands summer home. By Kristiania Design Sjøsanden by Kristiania Design. Ingerid. After Gustav Vigelands wife. By Kristiania Design