Eng

museet

Ingerid. Illustrasjon av Kristiania Design

Designputer inspirert av Vigeland

I Gustav Vigelands godt bevarte leilighet i Vigelandmuseet finnes fargerike puter, duker og tepper designet av kunstneren selv. Som oftest var det hans kone Ingerid som vevde eller broderte. I forbindelse med 150-årsjubileet for Vigelands fødsel har Kristiania Design og Vigeland-museet samarbeidet om å å lage fire puter basert på kunstnerens putemønstre. Tekstilkunstner Kristina D. Aas har latt seg inspirere av Vigeland og presenterer i de fire putene sin egen tolkning av kunstnerens mønstre. Produktene er vevd ved det tradisjonsrike veveriet Innvik (etablert 1890), gjennom deres eksklusive jacquardvev, og er laget i 100 prosent ull.

Produktene selges i vår museumsbutikk, på Kafé Vigeland i Vigelandsparken og kristianiadesign.no

Erindringer / Memories. Illustrasjon av Kristiania Design
Breime. Illustrasjon av Kristiania Design