Vigeland
museet

Nor
Christian Grøvlen

Konsert: Christian Grøvlen / Astrid Nordstad

Christian Grøvlen er direktør for KODEs komponisthjem og aktivt utøvende pianist. Grøvlen debuterte med Kringkastingsorkesteret i 2019 og med Operaorkesteret i 2020. I 2017 utkom hans første innspilling Bach - Inside Polyphony og i 2021 ble hans neste plate Eventyr lansert. Grøvlen er mottaker av Robert Levin Prisen, Léonie Sonning Talentpris og Statens Kunstnerstipend.


Mezzosopranen Astrid Nordstad kommer fra Trondheim. Hun fullførte våren 2014 sin bachelorgrad i opera ved Norges musikkhøgskole og Operahøgskolen i Oslo. Hun var finalist samt prisvinner i både NINA solo Competition i Bergen og Ungdommens Musikkmesterskap i Oslo.

Høsten 2017 deltok hun i Copenhagen Lied-Duo Competition sammen med pianisten Christian Grøvlen, hvor de mottok tredje pris. Hun debuterte på det Kongelige Teater i København høsten 2015 som Flora i Verdis La Traviata, og i mars 2018 gjentok hun rollen i Olavshallen med Tronheim Symfoniorkester & Opera.

Hun fullførte sine studier ved Det Kongelige Operaakademiet i København i 2017, hvor hun sang tittelrollen i The Rape of Lucretia og Dorabella i Così fan tutte. Sesongene 2018/2019 og 2019/2020 var hun solistpraktikant ved Den Norske Opera & Ballett, hvor hun blant annet sang tittelrolle i Purcells Dido og Aeneas, Tisbe i La Cenerentola, Masha i Spar Dame, Mercédès i Carmen og Maddalena i Rigoletto.

Hun konserterte under Festspillene i Bergen i 2019 og mottok Adresseavisens musikkstipend i Trondheim samme år. Senere deltok hun som en av konkurrentene i Queen Sonja International Music Competition, hvor hun mottok Ingrid Bjoner stipendet for beste norske deltaker. I november 2019 debuterte hun som Rosina i Ringsakeroperaens produksjon av Il Barbiere di Siviglia.

Høsten 2020 bidra Astrid i flere av Den Norske Opera & Ballett sine sendinger på TV og Radio, blant annet i «Kirsten Flagstad 125 års jubileum» og som Badessa i den konsertane versjonen av Suor Angelica.

I sesongen 2021/2022 har Astrid flere spennende prosjekter og konserter, blant annet som rollen Carmen med Helgeland Sinfonietta og Baba the Turk i The Rakes Progress under Oslo Operafestival, og hun vil komme tilbake til Den Norske Opera & Ballet sin produksjon av Rigoletto som Maddalena. Hun vil også i løpet av sesongen synge verker som Altrapsodie av Brahms, Shéherazade av Ravel og Das Lied von der Erde av Mahler.

Astrid Nordstad

More events