Vigeland
museet

Nor
Kristin Sevaldsen. Photo: Tarjei Krogh

Kristin Sevaldsen: The Sonic Experience – Snøhetta

Den som har gått over stein og ur, over is og sildrende bekker i høyfjellet, vet at slik arktisk natur også gir et spesielt lydinntrykk, at den har et eget slags soundtrack – underliggende toner av noe storslagent og vakkert, karrig og litt skremmende, en egen stillhet full av lyder.

Det internasjonalt kritikerroste albumet The Sonic Experience - Snøhetta handler om utforskningen av soniske landskap i arktiske miljøer i flere land. Artisten Kristin Sevaldsen har tatt med lyden av nasjonalhelligdommen Snøhetta på Dovrefjell inn i studio og komponert fem musiske tilstander, eller soniske erfaringer. Utgangspunktet er artistens egne, rå felt-opptak fra Snøhettaområdet.

The Sonic Experience - Snøhetta er debutplata fra Kristin Sevaldsen innen de mer eksperimentelle musikksjangerne. Bak seg har Sevaldsen lang erfaring som musiker og komponist med flere plater og utallige konserter i ulike bandsammensetninger nasjonalt og internasjonalt. Kristin Sevaldsen er en anerkjent saksofonist og i denne sammenhengen er hun også vokalist, med sterke innflytelser fra jazz, og som Karl Erik Sylta skriver i sin anmeldelse av albumet i Audiophile; «noe annet». Musikken beveger seg fra det vakkert melodiske til det støynære droneaktige, mens totalen gir opplevelsen av en kontemplativ, meditativ tilstand. Første steg ut i artistens nye verden er tatt, og du ønskes velkommen med på reisen.

Albumet ble lansert med utsolgt releasekonsert i Emanuel Vigelands museum 27.05.2022.


Medvirkende

Kristin Sevaldsen (saksofon, stemme, elektronikk), Kristina Ringvold (lyd)


Omtaler

Audiophile - Terningkast 6/Ukens Album: «..en komposisjonsrekke som har et formål, og det formålet er å skape både en ro og en uro»

Jazz i Norge v/Aril R Andersen: «Med lyd fra Dovrefjell og egen saksofon skaper Kristin Sevaldsen fem tankevekkende stemningsrapporter.»


Se mer

Facebook: http:/www.facebook.com/kristinsevaldsenartistpage

Instagram: http://www.instagram.com/kristinsevaldsen

Hjemmeside: http://www.kristinsevaldsen.com

YouTube: http://www.youtube.com/musikologen

Musikk: https://orcd.co/o6aqppz


Dørene åpner: 18.30

Konsertstart: 19.00


BUY TICKETS

More events