Eng

museet

Sinnataggen statue

Museumsbutikken

I museumsbutikken i vestibylen på Vigeland-museet kan du finne unike skatter som finnes bare her. Produktene passer godt som gaver eller til deg selv. Våre produkter er ikke bare til glede, men også til bruk og nytte. Hos oss finner du bøker om Gustav Vigeland og hans kunst på norsk og engelsk.

Tone Wikborgs republiserte Vigeland-biografi forteller om den store billedhuggerens liv fra vugge til grav. Nyutgaven kom i jubileumsåret 2019 og er for første gang lansert på engelsk.

Orfeus forlag har gitt ut Vigeland & Parken. Tekst er skrevet av museumsleder Jarle Strømodden og foto er ved fotograf Espen Grønli. Denne praktboken foreligger både på norsk og engelsk.

Utstillingskatalogen: Jubileumsutstillingen PARALLELLER. Gustav Vigeland og hans samtidige har sin egen katalog som forteller om Vigelands kunstneriske utvikling fra realistisk skulptur til monumental form. Sammenstillingen med hans europeiske samtidige skulptører, viser Vigeland i en hittil ukjent kontekst. Hovedessayet er skrevet av Guri Skuggen og tekstene er skrevet av kunsthistorikere fra våre samarbeidsmuseer.

Vi har et variert utvalg av produkter, blant annet nydelige postkort med Vigelands mer ukjente motiver, slik som tresnitt og tegninger. Vi har Sinnataggen-skulpturer i to størrelser, kopper, fargeblyanter og tegnesaker laget spesielt for Vigeland-museet.

Kristiania Design har inngått et samarbeid med Vigeland-museet. Kristiania Design tar utgangspunkt i originalkunst og lar seg inspirere. Denne gangen har de besøkt Vigelands kunstnerhjem i tredje etasje på museet og sett på hans interiørdesign. Da Vigeland og hans unge kone Ingerid flyttet inn på Frogner i 1924, designet Vigeland broderiene, puter og gulvtekstiler, samt lysestaker og lysekroner for sin egen leilighet. Nå har kunstner Kristina D. Aas designet med fire nye puter der Vigelands design er nytolket på nytt. Putene har fått navn etter steder og personer som var viktige i Vigeland liv. Putene har fått navn som «Ingerid», etter hans kone, «Sjøsanden», «Erindringer» og «Breime» etter sommerstedet på Sørlandet.

Butikken følger museets åpningstider og kan besøkes uten billett til museet. Vigeland-museet har dessverre ikke nettbutikk, så benytt anledningen når du likevel er innom ved museet.

Telysholdere
Notatbøker