Vigeland
museet

Eng
Vigelandsparken Sinnataggen Foto Espen Grønli Vigelandmuseet

Sinnataggen er tilbake

Som kjent ble det natt til tirsdag 6. april utført skadeverk på Sinnataggen. Ankelen ble forsøkt saget over, og skulpturen måtte derfor fjernes for konservering. Skulpturen er nå blitt restaurert og ble plassert tilbake på Broen i Vigelandsparken tirsdag 20. april.

– Kunsten i Vigelandsparken tilhører Oslos innbyggere og tilreisende. Vi har fått mange henvendelser fra publikum om at de savner skulpturen og håper at det går bra. Vi er veldig glade for at Sinnataggen er i god behold og tilbake på sin vante plass, sier Jarle Strømodden, museumsleder ved Vigelandmuseet.

Det er Vigelandmuseet som har ansvaret for skulpturene i Vigelandsparken. Museet har to fast ansatte skulpturkonservatorer som ivaretar Vigelands kunst. Generelt er det lite skadeverk på skulpturene i parken.

– De besøkende er glad i Vigelandsparken og tar godt vare på den, og det setter vi stor pris på. Vi ser svært alvorlig på en slik skade, men heldigvis gikk det bra med Sinnataggen denne gangen, sier Siri Refsum, Skulpturkonservator NKF-N / Gipsmakermester ved Vigelandmuseet.

Sinnataggen skadet 3
Sinnataggen skadet 2
Sinnataggen skadet 1