Vigeland
museet

Eng
Gustav Vigeland, "Leopard", 1915-17. Tresnitt, 10 x 19,5 cm

Skåret i tre – grafikk av Gustav Vigeland

Skåret i tre – grafikk av Gustav Vigeland

Seks streker i treplaten er det som henter frem leoparden. Gustav Vigeland var i besittelse av en varhet som ikke ofte kommer til syne. Hans grafiske produksjon er beskjeden i omfang – ca. 400 i alt – men ikke uviktig.

Vigelandmuseet og Queen Sonja Print Award har gleden av å invitere til ny utstilling i QSPA Bispevika, «Skåret i tre – grafikk av Gustav Vigeland». Utstillingen er et samarbeid mellom de to institusjonene og viser Vigeland som grafiker og hans relasjon til tresnitt som teknikk.

Les mer om utstillingen

Vigelandmuseet arbeider med å digitalisere tresnittsamlingen. Følg prosessen her

Skåret i tre – grafikk av Gustav Vigeland. Foto: Øystein Thorvaldsen Skåret i tre – grafikk av Gustav Vigeland. Foto: Øystein Thorvaldsen Skåret i tre – grafikk av Gustav Vigeland. Foto: Øystein Thorvaldsen Skåret i tre – grafikk av Gustav Vigeland. Foto: Øystein Thorvaldsen Skåret i tre – grafikk av Gustav Vigeland. Foto: Øystein Thorvaldsen Skåret i tre – grafikk av Gustav Vigeland. Foto: Øystein Thorvaldsen Skåret i tre – grafikk av Gustav Vigeland. Foto: Øystein Thorvaldsen Skåret i tre – grafikk av Gustav Vigeland. Foto: Øystein Thorvaldsen Skåret i tre – grafikk av Gustav Vigeland. Foto: Øystein Thorvaldsen Skåret i tre – grafikk av Gustav Vigeland. Foto: Øystein Thorvaldsen Skåret i tre – grafikk av Gustav Vigeland. Foto: Øystein Thorvaldsen Skåret i tre – grafikk av Gustav Vigeland. Foto: Øystein Thorvaldsen Skåret i tre – grafikk av Gustav Vigeland. Foto: Øystein Thorvaldsen Skåret i tre – grafikk av Gustav Vigeland. Foto: Øystein Thorvaldsen Skåret i tre – grafikk av Gustav Vigeland. Foto: Øystein Thorvaldsen Skåret i tre – grafikk av Gustav Vigeland. Foto: Øystein Thorvaldsen Skåret i tre – grafikk av Gustav Vigeland. Foto: Øystein Thorvaldsen Skåret i tre – grafikk av Gustav Vigeland. Foto: Øystein Thorvaldsen