Vigeland
museet

Eng
Sleeping State of Being av Sara Skorgan Teigen

Boklansering: Sleeping State of Being av Sara Skorgan Teigen

Velkommen til boklansering av Sleeping State of Being av Sara Skorgan Teigen

Boklanseringen vil foregå i Foredragssalen i 2. etg. kl. 18.00-20.00.

Boken introduseres av Laara Madsen.

Performance kl. 18.30 i samarbeid med koreograf og danser Kyuja Bae. Signering fra kl. 19.00.

Dette er andre bok i Teigens skissebok-serie, en triologi publisert av Journal (SE) og trykket av Narayana (DK). Publikasjonen er støttet av Fritt Ord.

Arrangementet er del av Photobook festival Oslo 2022.

Den publiserte boken er en 1/1 reproduksjon av Teigens originale skissebok, som inneholder fotografi, tegning, fotogram, collage, broderi og skrevne drømmer.

Boken er trykket i opplag på 750. Av disse er det laget en spesialutgave på ti bøker. Disse vil bli vist under lanseringen sammen med nye tekstilverk laget spesielt for anledningen. De ti bøkene er unike og inneholder originale fotografier og analogt materiale, nye tegninger og collager, samt tekstiltrykk og broderi i sidene - en fortsettelse av hvordan de originale bøkene ble laget.


Skissebok-serien

Skissebøkene er visuelle notater fra Teigens reise inn i underbevisstheten. Det er her hun kan utforske spørsmål som ikke har konkrete eller lineære svar, men i stedet viser seg som visuell bevegelse og mønstre. Hvorfor oppfører vi oss som vi gjør? Hvordan ser følelser ut? Hvorfor drømmer vi?

Gjennom å kutte i fotografier, oppfinne tegneøvelser, visualisere drømmer og brodere i sidene i den endeløse skisseboken, prøver Teigen å skissere opp et indre landskap. Hun bruker skisseboken som verktøy til å merke etter og prøve å forstå, uten å konkludere; den er et utforskende medium i seg selv.

Sleeping State of Being er den andre boken i skissebok-triologien, hvor Teigen utforsker forskjellige aspekter av å være. Den første boken i serien, Fractal State of Being (Journal 2014), er utstilt på tre kontinenter og har mottatt flere priser. Av disse, en nominasjon til Paris Photo - Aperture Forst Photobook Prize 2014. Sleeping State of Being har allerede under skapelsesprosessen blitt utstilt på UNSEEN (NL), Stieglitz19 (VE) og NW Gallery (DK).

Flere arrangementer