Vigeland
museet

Eng
Camilla Collett

Foredrag med Hilde Herming: Norske kvinner på sokkel

I forbindelse med kvinnedagen inviterer Vigelandmuseet samme uke til foredraget «Norske kvinner på sokkel».

Hva har Camilla Collett, Kim Friele, søstrene Backer og Dronning Sonja felles? Jo, de har alle blitt hedret med et minnesmerke. Men hvorfor er det så få minnesmerker over navngitte kvinner i det offentlige rom? Hilde Herming forteller om prosessen som ledet til boka Fast Plass – norske kvinner på sokkel, og gir en presentasjon av resultatet. Hun oppfordrer samtidig publikum til å tenke gjennom: Hvordan ser byen din ut fra et kvinneperspektiv?

Foredraget vil være på norsk, og varer i cirka 45 minutter. Arrangementet er gratis og åpent for alle. Det vil være mulig å se utstillingen med Anne-Karin Furunes, og selvfølgelig modellen til Vigelands Collett-monument, før foredraget starter, og det vil være gratis inngang i museet fra kl. 16.00. Det er begrenset antall plasser.

Hilde Herming er film- og medieviter fra Skottland og Universitetet i Oslo, hvor hun spesialiserte seg på film fra feministiske og postkoloniale perspektiver. Hun er opptatt av representasjon av kjønn i ulike sammenhenger, og er initiativtaker og redaktør for det pågående prosjektet og boka Fast Plass – norske kvinner på sokkel (2017).

Herming er stifter av Film fra Sør-festivalen i Oslo, og var i 2022 kurator hos Preus museum i Horten i anledning Skeivt kulturår, og redaktør for tidsskriftet Kunst Pluss – utgitt av Norske Kunstforeninger. Hun har vært fagansvarlig museumsleder for Kvinnemuseet i Kongsvinger og jobber nå som utstillingsansvarlig hos Buskerud Kunstsenter i Drammen.

Flere arrangementer