Vigeland
museet

Eng
Jubileumsfest i Vigelandsparken. (Illustrasjon: Node)

Jubileumsfest i Vigelandsparken

Lørdag 22. juni 2019 markeres 150-årsjubileet til Gustav Vigeland med en stor bursdagsfest i Vigelandsparken! Med på feiringen er hele Norges KORK og Radioteatret, som avslutter dagen med festforestillingen Lyden av Vigeland. Det blir grilling, frisbee og lek - og Sportsklubben Vidar arrangerer Sinnataggenløpet!

Yogaentusiastene kan starte feiringen allerede fra kl. 10.00. Vigeland-museet stiller med fagfolk som forteller om gipsstøping, bronsestøping og steinhugging. I tillegg kan alle prøve seg som kunstnere i vårt leireverksted. I Postens telt kan du skrive postkort og sende til en venn, kjæreste, mor eller bestefar - selvsagt med jubileumsfrimerker på!

Program

Grilling med Strøm-Larsen, lek og parkspill hele dagen fra 12.00

10.00
Yoga for voksne, ved Fri Yoga / Yoga i Frognerparken. Oppmøte ved Fontenen

11.00
Yoga for barn, ved Fri Yoga / Yoga i Frognerparken. Oppmøte ved Fontenen

12.00 – 14.00
Sinnataggenløpet ved Sportsklubben Vidar / Oslo Maraton (Registrering til Sinnataggenløpet fra kl. 11.00)

12.00 - 16.00
Juniorformidlere fra Skøyen skole inviterer til en ny og annerledes opplevelse av Vigelands skulpturer

12.00 – 16.00
Skulpturverksted

12.00 – 16.00
En gipsmakermester, en bronsestøper og en steinhugger forteller om håndverket bak skulpturene i Vigelandsparken. De har også med seg en skulpturkonservator til å fortelle om Gustav Vigelands kunst

12.00 – 16.00
Skriv sommerpostkort! I samarbeid med Posten

13.00
Sinnataggen vil ha ferie. Dukketeater i Annes Dukketeater, bak tennisbanene i Frognerparken

13.00 - 16.00
Rebusløp med Bymuseet. Bli med på oppdagelsesferd og let etter vanlige og uvanlige dyr både på land og i vann eller hugget i stein. Med eller uten pels, fjær eller finner! Rebusløpet byr på oppgaver og utfordringer for hele familien. Belønning til alle som fullfører! Oppmøte ved Fontenen

14.30
Mytologitur for barn, ved Mari Atlanta Lunde. Oppmøte ved Fontenen

15.00 Stor og deilig bursdagskake serveres. Gratis!

17.00 – 18.30 Festforestilling KORK og Radioteatret: Lyden av Vigeland

NRK Radioteatret og Kork feirer 150-årsjubileet for Gustav Vigelands fødsel med en festforestilling midt i selveste Vigelandsparken! Hvordan var det mulig for Norge, en nyfødt nasjon, å bygge en slik storslått park, som ingen by i verden har maken til? Levende radioteater med noen av Norges fremste skuespillere gir deg historien om en manns kamp for å gjøre sin drøm til virkelighet i ord og toner.

Mer om aktivitetene

En av gavene Vigeland-museet har mottatt, er juniorformidlere fra sjette klasse ved Skøyen skole. Barna har laget et helt eget formidlingsopplegg for publikum denne dagen. Du finner dem i oransje t-skjorter. Bli med!

Sinnataggenløpet arrangeres av Sportsklubben Vidar i samarbeid med Vigeland-museet, og passer for barn mellom 6 og 12. Når de først får startnummeret på seg, er det ingenting som kan stoppe dem!

Skulpturverksted: I teltet kan du lage din egen skulptur i lufttørkende leire. Denne kan males og du kan selvfølgelig ta den med deg hjem.

Annes dukketeater spiller Sinnataggen vil ha ferie! Parkens ikoniske Sinnataggen er utgangspunktet for dette stykket. Han vil ha ferie, og er rett og slett lei av å stå på ett bein og være sint. Det arrangeres audition for å få den beste og mest sinna erstatningen. Forestillingen passer for barn 4- 8 år. Pris kr. 125,- per person.

Posten markerer jubileet med nye frimerker. Denne dagen inviterer Posten til god, gammeldags postkortskriving i sitt aktivitetstelt. Hvem vil du sende til?

Alle aktiviteter og festforestillingen er gratis å delta på, utenom Sinnataggenløpet (kr. 50,-) og forestillingen i Annes Dukketeater (kr. 125,-).

Arrangementet er sponset av Høegh Eiendom og Frognerparkens Venner. Vigeland-museet arrangerer feiringen sammen med Oslo kommune / NRK KORK / Radioteatret / Sportsklubben Vidar / Posten Norge / Annes Dukketeater / Skøyen skole / Fri Yoga / Norske amerikanske idretters forbund / Johansen Monumenthuggeri / Kristiania Kunst- og Metalstøberi / Oslo Museum

Slik bruker Oslo-folk Vigelandsparken - Kjennskapsundersøkelse fra Kulturetaten, Oslo kommune

Den 22. juni vil våre konservatorer fortelle om Vigelands teknikker. (Foto: Vigelandmuseet) Bjørn-Tore Nyrud Hansen kommer til Vigelandsparken 22. juni for å snakke om Vigelands håndverk. (Foto: Unni Irmelin Kvam / Vigelandmuseet) Annes dukketeater: Sinnataggen vil ha ferie (Foto: Per Maning) Detalj fra tregruppene ved Fontenen i Vigelandsparken. (Foto: Espen Grønli) Opp til Monolitten i Vigelandsparken (Foto: Espen Grønli) Gustav Vigeland tegnet i 1901 "en unge". Senere kom tilnavnet Sinnataggen til. (Foto: Vigelandmuseet) Jubileumsfrimerkene er designet av Kristin Slotterøy i Posten Norge. (Foto: Unni Irmelin Kvam / Vigelandmuseet) KORK og NRK Radioteateret topper laget med blant annet skuespiller Charlotte Froger, Nils Ole Oftebro, Torgny Anderaa og Lasse Lindtner. (Foto: Øystein Kjennerud / NRK)

Flere arrangementer