Vigeland
museet

Eng
Fontenesalen. (Foto: Ivar Kvaal / Vigelandmuseet)

Omvisning: Museet og leiligheten


Velkommen til omvisninger i Vigelandmuseet i sommer! Alle søndager i juli setter vi opp omvisninger der du kan oppleve både museet og leiligheten til Gustav og Ingerid Vigeland. Billetten inkluderer inngang til museet. Maks 10 personer per omvisning.

• Søndag 4. juli klokken 13. Bestill billett her.
• Søndag 11. juli klokken 13. Bestill billett her.
• Søndag 18. juli klokken 13. Bestill billett her.
• Søndag 25. juli klokken 13: Bestill billett her.

Det vil være omvisninger på engelsk klokken 12 (se eget arrangement).

OM MUSEET OG LEILIGHETEN
Vigelandmuseet er billedhugger Gustav Vigelands (1869-1943) tidligere atelier og bolig. Museet viser en fast samlingsutstilling der du kan oppleve flere av billedhuggerens tidligste arbeider, hans kjente monumenter og portrettbyster, samt gipsoriginalene til de ikoniske verkene i Vigelandsparken i 1:1 størrelse.

I 3. etasje er Vigelands leilighet bevart med sitt opprinnelige interiør. Her bodde kunstneren fra 1924 til sin død i 1943. Alle detaljer i leiligheten er nøye planlagt av Vigeland selv, og han har satt sitt personlige preg på den gjennom blant annet å designe tepper, puter, duker, lysestaker og lamper. Leiligheten kan kun besøkes etter avtale.

Museumsbygningen, som er et av Norges fremste eksempler på nyklassisistisk arkitektur, er tegnet av arkitekt Lorentz Harboe Ree.

Flere arrangementer