Vigeland
museet

Eng
Lorentz Rees tegning av museumsbygningen

Utendørs omvisning: Arkitektur og parkplaner

Velkommen til utendørs omvisninger i sommer! To torsdager i juli setter vi opp omvisninger der du kan lære mer om arkitekturen i Vigelandmuseet, og om Vigelands planer for Vigelandsparken – som aldri ble noe av. Omvisningene er inkludert i inngangsbilletten, men må bestilles i forkant.


• Torsdag 1. juli, klokken 1200. Bestill billett her.
• Torsdag 15. juli, klokken 1200. Bestill billett her.

VIGELANDMUSEET
Vigelandmuseet ble oppført i 1920-årene av Oslo kommune som atelier, bolig og fremtidig museum for den norske billedhuggeren Gustav Vigeland (1869-1943). I denne bygningen arbeidet og levde Norges store billedhugger de siste 20 årene av sitt liv, frem til sin død. Bygningen ble påbegynt i nyklassisistisk stil og denne stilretningen preger nordfløyen. Bygningen ble imidlertid først ferdig i 1931 og ferdigstilt i funksjonalistisk stil. Arkitekt Lorentz Ree mottok Houens fonds premie i 1926. Museet er i dag regnet som et av Norges vakreste med de utsøkte fargene og lyset fra overlyssalene.

VIGELANDSPARKEN
Skulpturparken er Gustav Vigelands livsverk, og består av over 200 skulpturer i granitt, bronse og smijern. Den ble oppført hovedsakelig i perioden 1940-1949, men er et resultat av over 40 års arbeid. Starten på parken er Vigelands Fontene, som opprinnelig skulle stå på Eidsvoll Plass foran Stortinget. Disse planene ble aldri realisert, og fontenen ble senere en del av Vigelands parkplaner.Foto: Lorentz Harboe Rees tegning av museumsbygningen.

Flere arrangementer