Vigeland
museet

Eng
Hanne Friis. Fantom, 2021 (detalj). Lateks, håndsøm. Foto: Margot Montigny

Hanne Friis

Sirkulasjon

I utstillingen Sirkulasjon viser Hanne Friis en serie nyproduserte arbeider som både visuelt og tematisk forholder seg til Gustav Vigeland og Vigelandmuseet. Tittelen Sirkulasjon føyer seg inn i rekken av tidligere titler som handler om bevegelse, sirkler, sykluser, spiraler og transformasjon. I denne sammenheng peker tittelen mot en bevegelse i en sluttet form.

Arbeidene i utstillingen er laget i ulike plastkvaliteter som lateks, skai og vinyl, fra hvitt til svart, blankt til matt, transparent, fargeintenst og metallisk. Materialene og fargene spilles opp mot Vigelands skulpturer ved at de nærmer seg bronse, gips og stein. Andre ganger fungerer de tekstile skulpturene som en kontrast til det bestående både i farge og materialitet. På denne måten tematiserer verkene konflikten mellom høy- og lavkultur, illusjon og virkelighet.

Hanne Friis (f. 1972) er utdannet ved Kunstakademiet i Trondheim. Friis er kjent for sine monumentale skulpturelle tekstilverk. Friis har en stor utstillingsaktivitet og er innkjøpt med verk til flere private og offentlige samlinger.

Hanne Friis. Svart sirkel, 2021-22 (detalj). Plast, håndsøm. Foto: Hanne Friis

Flere arrangementer