Vigeland
museet

Eng
Portrett av Dag Blakkisrud, fotografert av Jannik Abel.

Foredrag: Om Gustav Vigeland og Eivind Eckbo

Gotikken som berøringspunkt

Foredrag ved Dag Blakkisrud tirsdag 12. september 2023

Gustav Vigeland og Eivind Eckbo møttes trolig i Berlin på slutten av 1890-tallet, og det ble starten på et langt og mangesidig vennskap. Eivind Eckbo støttet Gustav Vigelands prosjekter både ideelt og økonomisk, og de to hadde en livlig korrespondanse, blant annet om utformingen av Frognerparken. Et felles interessepunkt var gotisk kunst, og særlig de europeiske katedralene. Sammen studerte de katedralen i Chartres i Frankrike, noe som førte til at Eivind Eckbo bygget et stort ildsikkert hvelv for Gustav Vigelands fotosamling. Eckbo kjøpte også opp steinindustriene ved Iddefjorden, blant annet for å kunne bidra med råmateriale til Vigelandsparkens skulpturer.

Bli med på et møte med usedvanlige personligheter fra en spennende tidsepoke.

Dag Blakkisrud (født 1963 i Drammen) er en norsk museumspedagog, formidler og forfatter. Blakkisrud er fra 2022 ansatt som rådgiver og prosjektleder for Eckbos Legat med særlig ansvar for arkiv- og samlingsforvaltning.

Foredraget er en del av formidlingsprogrammet til Eckbos Legat jubileumsutstilling. Foredraget holdes på norsk, og varer i cirka 45 minutter. Gratis inngang.

Flere arrangementer