Eng

Vigeland
museet

Elin-Therese Aarseth. (Foto: Unni Irmelin Kvam / Vigelandmuseet)

Foredrag: Gustav Vigeland og fenomenet fin de siècle

Foredrag ved kunsthistoriker Elin-Therese Aarseth

Tirsdag 19. oktober 2021 klokken 18.00

Indre uro, eksistensiell angst og konfliktfylte følelser preger Gustav Vigelands 1890-tallsarbeider. Gjennom kunsten utforsket han vårt kompliserte indre liv. Ikke ulikt sine samtidige, blant dem Edvard Munch og Sigbjørn Obstfelder, befant han seg på sjelens veier, med en sterk interesse for å uttrykke det moderne menneskets følelsesliv.

Innenfor billedkunsten og litteraturen beskrives tidens tankegods ofte gjennom fenomenet fin de siècle, «århundrets slutt». I dette foredraget ser vi nærmere på hvilke ideer og strømninger som preget Vigelands kunst på 1890-tallet.

Elin-Therese Aarseth (f. 1985) er kunsthistoriker med mastergrad fra Universitetet i Oslo. Hun jobbet i Vigelandmuseet fra 2013 til 2020, og er nå ansatt ved Nasjonalmuseet. Aarseth er en av kuratorene bak vandreutstillingen Gustav Vigeland. Angsten står i sofaen.

Varighet ca. 60 minutter.

Flere arrangementer