Vigeland
museet

Eng
Einar Grinde og Andrea Scholze. Foto: Sara Angelica Spilling.

Kunstnersamtaler: Scholze / Grinde

Velkommen til kunstnersamtaler med Andrea Scholze og Einar Grinde!

Gjennom samtaler med museumsleder Jarle Strømodden vil Scholze og Grinde presentere sine prosjekter i Eckbos Legat jubileumsutstilling. Hver presentasjon vil være på rundt 30 minutter.

Scholze viser sine arbeider i sal 12, hvor hun inviterer oss inn i en verden bebodd av menneskelignende skikkelser i keramikk. Verksgruppen Kjenner på tilværelsen omhandler vårt indre følelsesliv og det som oppstår mellom oss. Skapningene frembringer eksistensielle refleksjoner omkring vår oppfatning av oss selv som en del av naturen, og hvordan denne opplevelsen har endret seg siden tidenes morgen.

Grinde sitt verk Lånt hest må man snart stige av består av flere oppblåsbare hester. Verket er inspirert Gustav Vigelands leireskulptur, Nidstang (1923), som viser en hest satt på stolpe med utskåret mannshode. Den ene hesten til Grinde er plassert på en pidestall, mens de andre ligger forkrøplet på gulvet rundt. De puster, i et individuelt tempo. Hans arbeid er dystopisk og sivilisasjonskritisk – men også humoristisk.

Samtalene vil foregå i utstillingen og vil være på norsk.

Flere arrangementer