Vigeland
museet

Eng
Foto Siri Refsum Vigelandmuseet

Omvisning: Vigelandmuseet og Vigelandsparken

Bli med på en kombinert omvisning i Vigelandmuseet og Vigelandsparken, hver lørdag og søndag kl. 13 gjennom sommeren.* Omvisningen starter i museet, som gir en dypere forståelse av historien bak Vigelandsparken. Skulpturer som Monolitten, Fontenen og Livshjulet får en ny dimensjon når man kjenner til Vigelands kunstneriske utvikling og håndverksteknikker.

Vigelandmuseet er Gustav Vigelands tidligere atelier og bolig. Museet, som åpnet i 1947, gir et unikt innblikk i utviklingen av Vigelands kunstnerskap. Her kan du oppleve en fast samlingsutstilling med flere av billedhuggerens tidligste arbeider, kjente monumenter og portrettbyster. I tillegg kan du se gipsoriginalene til de ikoniske verkene i Vigelandsparken i full størrelse. Bygningen er et av Norges fremste eksempler på nyklassisistisk arkitektur, tegnet av arkitekt Lorentz Ree.

Etter besøket i museet går turen videre til Vigelandsparken, som består av over 200 skulpturer i granitt, bronse og smijern. Parken er et resultat av over 40 års arbeid og ble hovedsakelig oppført mellom 1940 og 1949. Her ser vi Vigelands ikoniske fontenene, sammen med den skulpturrike broen og den majestetiske Monolitten.

//

Om du ønsker å være sikret billett, anbefaler vi å bestille på forhånd. Billetten inkluderer inngang til museet. Omvisningene holdes på engelsk, men på norsk om gruppen tillater dette. Omvisningene begynner presis og det er maks 25 personer per omvisning.

Om du ønsker en ledsagerbillett, må du fremvise et gyldig ledsagerbevis ved ankomst.

*Med forbehold om endringer.

Flere arrangementer