Vigeland
museet

Eng
Djevel, u.d. Foto: Øyvind Andersen.

Utstillingsåpning: Gustav Vigeland. Hjemmet som kunstverk

Velkommen til utstillingsåpning torsdag 6. juni klokken 18-20

Utstillingen Gustav Vigeland. Hjemmet som kunstverk løfter frem Vigelands interesse for hjemmet og kunsthåndverket.

Utstillingen åpnes av Anita Leirvik North, byråd for kultur og næring.

På åpningen vil det holdes flere omvisninger i Gustav Vigelands leilighet i museets tredje etasje. Omvisningene holdes kl. 18.30, 19.00 og 19.30. Billetter deles ut i resepsjonen fra 18.00. Det er kun 15 personer per omvisning, så første til mølla!

I 2024 er det 100 år siden Gustav Vigeland (1869-1943) flyttet inn i sin nye leilighet på Frogner, sammen med sin kone Ingerid Vigeland. Da det ble vedtatt at Oslo kommune skulle bygge et atelier og fremtidig museum til billedhuggeren i 1921, ble det også bestemt at han skulle få en leilighet i samme bygg.

Da Vigeland flyttet inn ville han sette sitt preg på leiligheten. Alle detaljer er bestemt av ham, fra farger på veggene til valg av møblement. I tillegg har han selv tegnet mye av interiøret: Smijernslamper, lysestaker, tepper, puter og bilder på veggene. Ingerid har brodert og vevd flere av tekstilene. Leiligheten kan leses som et gesamtkunstwerk, og er en viktig del av arven etter Vigeland.

Med denne utstillingen ønsker Vigelandmuseet å gi et innblikk i en annen side av Vigelands kunstnerskap. I tillegg til at publikum vil få se blant annet tegninger, tekstiler og treskjærerarbeider.

Utstillingen er inspirert av utstillingen I ledige stunder, som ble vist på Vigelandmuseet i 1997/98.

Flere arrangementer