Vigeland
museet

Eng
Knut Henrik Henriksen, "Staged Emotions (Auf der WalzThe Journeyman Years)", 2021. Art Basel Parcours, Antikenmuseum, Basel, CH. Foto: Annik Wetter

Utstillingsåpning: Knut Henrik Henriksen "Langt, langt borte §aa han noget ly§e og glitre"

Knut Henrik Henriksen (f. 1970) er kjent for sine stedsspesifikke installasjoner, som ofte tar utgangspunkt i arkitektur og byggetradisjoner. I utstillingen “Langt, langt borte §aa han noget ly§e og glitre” har Henriksen lagt ut spor og tegn knyttet til det å vandre, det å bo, det å lære, det å være.

Hovedverket som møter publikum i Vigelandmuseet har tittelen “En arkitektonisk solnedgang”. Henriksen har laget en vegg inspirert av Theodor Kittelsens maleri “Langt, langt borte så han noe lyse og glitre” – en slags analog pikselering av maleriet der Askeladden ser Soria Moria i det fjerne. Ved å bruke paneler malt med ulike farger får vi et annet inntrykk av det norske landskapet og forestillingen om Soria Moria. Skulpturen står, som en vegg utført i liggende panel, ikke ulikt et hus. Soria Moria er redusert til tre gule paneler. Men, vårt bilde av eventyrslottet er likevel så sterkt at vi ser det for oss. Det er bygningen som glitrer, som en arkitektonisk solnedgang.


Utstillingsperiode: 04.03.22 – 22.05.22.

Les mer om utstillingen her

Vi gleder oss til å se dere!

Knut Henrik Henriksen, "Gone with the Wind", 2017. Trondheim Kunstmuseum. Foto: Susann Jamtøy

Flere arrangementer