Eng

Vigeland
museet

2019 Lin Wang BILDE Exotic Dreams installasjon Kunsthall Grenland

Lin Wang

Rhapsody and Still Life

Lin Wang presenterer en stedspesifikk installasjon i Vigeland-museets monumentale sal VII.

Om verket Rhapsody
Mer enn 20 000 porselensbrikker utgjør installasjonen Rhapsody. De håndmalte porselensbrikkene danner en langstrakt form som strekker seg ut i rommets lengde, fra vinduet og inn mot Fontenesalen. De samme håndmalte porselensbrikkene ble brukt til å skape verket Exotic dreams and poetic misunderstandings i Kunsthall Grenland i 2018. Selv om det er de samme enkeltelementene så har kunstneren laget et nytt verk som gir et grunnlag for nye betraktninger og nye assosiasjoner.

Prototypen for porselensbrikken er laget ved Porsgrund Porselensfabrikk og produsert i Kina. Hver enkelt brikke er håndmalt og blåfargen er basert på fargepigment fra porselensfabrikken i Porsgrunn og fra Kina. Fargen peker også mot koboltgruvene ved Blaafarveverket ved Modum.

Om verket Still Life
På et bord er oppstilt håndmalte porselensobjekter. Ved nærmere øyensyn er de ben og kjøttstykker med tatoveringer. Disse har Lin Wang hentet fra tidligere sjømenn som fikk sine tatoveringer i fremmede og eksotiske da de var til sjøs. Tatoveringen var en sosial markør, men også et visuelt minne for den enkelte sjømann.

Flere arrangementer